Daniella Traveste

 

 

„A jó táncost a szíve teszi, nem a betanult lépések.” „A tánc lényege, hogy azzá válsz, aki lenni akarsz.”

 

„ Gyerekkorom óta foglalkozom mozgással. Szinte minden sportágban kipróbáltam magam a ritmikus sportgimnasztikától kezdve, az atlétikán át, a különböző táncokig. 2005 januárjában csöppentem bele a brazilok túlfűtött világába, ahol a capoeira mellett megismerkedtem a brazilok nemzeti táncával, a szambával is. Azóta számos zenekarral (Solymi Conga Show, DRuMSTeRS, Z-Drums, Kudumba Interaktív dob show stb) és tánccsoporttal dologozom együtt a saját csapatomon kívül (Reinas del Ritmo) Megszámlálhatatlan fellépésen, (céges rendezvények, fesztiválok, születésnapok, esküvők … ) táncversenyen vettünk és veszünk részt Magyarországon és külföldön egyaránt, hogy népszerűsítsük és átadjuk a brazil életérzés egy cseppnyi részét. Rengeteget tanultam itthon és külföldön élő tanároktól, folyamatosan igyekszem fejleszteni magam. 2007 júliusában a Ritmo 2003 Batucada Band zenekarral részt vettünk egy nemzetközi szamba fesztiválon Németországban, ahol az egyéni táncversenyen több brazil lányt megelőzve első helyezést értem el, elnyerve a Raihna da Bateria (Szambakirálynő) 2007 címet,majd 2009-ben a megtisztelő 3. helyezést értem el két brazil táncos mögött. Alapvetően fiús lánynak tartom magam, de amint felöltöm a flitterekkel díszített szamba ruhát és meghallom a pergő ritmusokat, előbújik belőlem a NŐ.”

Az órákon a tradicionális Enredo samba alaplépéseit (karneváli samba), Axé sambát (koreografált samba), Samba-reggae-t és Afro sambát tanulhattok. A samba afrikai eredetű, ősi népi tánc, amely a rabszolga-kereskedés útján jutott el Brazíliába. Szaggatott, rövid mozdulatai a megbilincselt rabszolgák mozgását jelképezi, azt hogy még tánc közben sem tudtak láncaiktól megszabadulni. Magával ragadó, eredeti ritmusa az ősi zenei kifejezésmódot idézi. Az óra célja,hogy a brazil ősi kultúrát és annak hagyományait képző brazil szamba táncokat elsajátíthassák a tanulók,valamint megismerjék a tradicionális és ősi mozdulatokat.

Az axé samba könnyen követhető és változatos mozdulataival, segít élvezhetővé varázsolni a táncot.

A samba reggae ellazítja a csípőt, valamint elősegíti a testtudatos mozgást,valamint lazasága miatt minden izületet megmozgat.

A karneváli samba nőies és finom mozgásával szép testartást kölcsönöz, és előhozza a mindenkiben rejlő nőiességet.

Az afro samba magában foglalja a samba alapokat összekötve az ősi afrikai elemekkel, s miközben a test együtt lüktet a zenével egy fajta életérzést kölcsönöz.

“SAMBÁZNI BÁRKI MEGTANULHAT, NEM CSAK BRAZÍLIÁBAN, ITTHON IS, NEM KELL HOZZÁ MÁS, CSAK JÓKEDV ÉS LELKESEDÉS!”